En söndag med gudtjänst

Hej bloggen! Idag är det Agnes T(vi har två Agnes på lägret) och Rikkes tur att blogga…

Morgonen inleddes som vanligt med en morgonbön och idag var det Amandas(en av våra faddrar) tur att hålla i den. Efter morgonbönen så bjöds det på en väldigt god frukost. När vi var mätta och belåtna fick vi 1 och en halvtimmes rast som vi ägnade åt att spela volleyboll eller städning på våra rum i hopp om en full poäng på städligan, en tävling där ledarna betygsätter hur bra städat våra rum är.

Sedan var det dags att ta på sig cykelhjälmarna och cykla till Åhus kyrka för att gå på högmässa. Eftersom inte alla är döpta tog våra ledare beslutet att ingen skulle ta nattvard, men om man ville kunde man bli välsignad. Efter en gudtjänst fylld med sång och fint fiolspel åkte vi tillbaka till Åhusgården. Där åt vi en jättegod lunch bestående av thaigryta och ris. Till efterrätt serverades en kladdkaka med grädde och hallonsås.

Efter maten fick vi två timmars fritid och en halvtimmes rast(en halvtimme längre än vad vi brukar). Jag(Rikke) och Agnes tillsammans med några andra tjejer cyklade ner till torget i Åhus och käkade glass. Andra konfirmander tog tillvara på det fina vädret och slappade på stranden.

Sedan var det dags för dagens första och enda lektion. Där undervisade Anna om Jesus korsfästelse, väldigt intressant.

Dagen avslutades med en mysig andakt där vi fick möjlighet att be genom att tända ljus eller genom att skriva lappar. Nu måste vi sluta skriva för snart kommer ledarna in och sjunger godnatt för oss och vi ska lämna mobilerna…