Hej bloggen!

Idag är det Agnes N.E och Elin som sköter bloggandet och torkar borden…

Vi började morgonen med att sjunga för vår födelsedagsgris Zakarias som fyller 15år idag.

Vår fadder Arvid fyller också år, men han valde att ta ledigt och fira sin födelsedag med familjen istället. Grattis Arvid!

Efter att vi hade grattat Zakarias gick vi tillbaks till våra rum och fixade oss inför morgonandakt och frukosten. Vi städade på våra rum som vanligt med hopp om att få 5 poäng av ledarna (vi satsar på att vinna städligan). På första lektionen idag har vi börjat förbereda inför konfirmationsredovisningen. Det bestämdes tema och olika grupper som ska framföra detta på olika sätt. Vi ska inte avslöja för mycket, men det kommer att bli riktigt grymt.

Förmiddagsaktiviteten idag blev en doppbollturnering där vi delades in i 4 lag och spelade mot varandra.(vårat lag vann!!)

Till lunch blev det potatis och köttfärslimpa (det var jättegott!!!) och efter det var det fritid. Den tiden hade ledarna planerat att vi skulle cykla till Åhusbryggan och bada. Färden dit gick bra och vi hade det väldigt mysigt på stranden. Många hoppade ner för den höga bryggan, t.o.m jag (Agnes), och badade i det iskalla vattnet. Vi köpte god Otto glass och sen var det dags för att cykla tillbaka till åhusgården för att se matchen mellan Mexico och Sverige.

Färden hem gick inte lika bra då Agnes växel på cykeln gick av… Men tack vare Carro så lyckades vi få på den igen och vi kunde fortsätta cykla.

När vi äntligen hade kommit tillbaka till gården hade vi några minuter på oss att göra oss i ordning inför matchen. Men då kom vi på en sak, vi hade en tvättid att passa. Vi gick till tvättstugan och slängde in vår tvätt. Vi har aldrig tvättat förut så vi fick hjälp av Carro… igen (vad hade vi gjort utan dig Carro).

Med ett snabbt köp i kiosken hann vi till matchen och gissa vad… SVERIGE VANN!!!! YEEEEYY🎉

Med glada konfirmander och ledare gick vi till matsalen där det serverades pasta med skinksås. Äntligen var det sista gången för oss att torka borden.

Nu stod det siesta på schemat (den tiden då alla är på sina rum och vilar inför aktivitet). Vårat rum brukar vara väldigt dåliga på att vara tysta på siestan men idag slog vi vad med Amanda att vi skulle vara tysta hela siestan. Det gick bra i början men de sista 10 minutrarna tröttnade vi på att vara tysta.

Kvällsaktiviteten idag blev en favorit, catch the flag. Denna gången var planen på HELA GÅRDEN. Agnes lag vann den första gången men sista rundan blev det lika tack vare att Elin blev arg på domaren…(hon var bara avundsjuk på mitt lag // Agnes)

Efter en tuff match sprang alla till längorna för att få tag på en dusch innan alla var upptagna. Vi hade en kvart på oss innan kvällsfikat.

Det serverades goda bullar till fikat.

Kvällen avslutade sen med en andakt där vi sjöng olika sånger tillsammans och en kramring ute på gården.

Nu hinner vi inte skriva mycket mer för att vi hör att ledarna är påväg och ska sjunga för oss. Vi hade en trevlig dag här på åhuslägret.

Puss och kram // Agnes och Elin❤