Slaget om Åsljunga är igång!

Dagen började med en brutalt högljudd väckning  från prästen Carl. Vi väcktes även en halvtimme tidigare eftersom att vi skulle cykla till Örkelljunga för att gå på högmässa. Den 9 km långa vägen till kyrkan var fylld av grusvägar, svett och tårar. Högmässan bestod av en tysk kör, böner, predikan och nattvard. Det hela slutade med ett litet kyrkfika innan vi skulle bege oss hem igen. Väl hemma var det dags för ännu en måltid – söndagsstek med potatis och sås. Juste, man får inte glömma att det även var paj med vaniljsås till efterrätt. Efter det var det dags för fritid där man kunde välja mellan t ex att bada, paddla kanot eller cykla till Gotteboet. Sedan var det dags för ännu mer fika. Det smakade susen.

 

Temat för lekarna på vårt läger är indianer mot britter så vi blev indelade i olika indianstammar. Vi fick hitta på namn, flagga och måla tröjor. Sedan hade vi en snabb stund med smågrupperna innan det var dags för kvällsmat. Det blev potatisbullar och fläsk. Efter en smaklig måltid så började våran tysta timme inne på rummen. Efter en välbehövd timme på rummen började tävlingarna med indianstammarna. Denna tävlingen bestod av olika vattenmoment och gick ut på att ha mest vatten i sin spann. Det var kul och avslutades med bad. Kvällen avslutades med gott fika och en mysig andakt. Sedan var det tandborstning och god natt sång.

 

Hälsningar konfirmanderna genom Vera & Hanna B