Förberedelser inför besöksdagen

Hej alla skojsiga läsare! Idag är det Disa och mollie som kommer berätta om vår härliga gårdag. Som vanligt började den här dagen klockan 8 med att 44 övertrötta konfirmander väcktes, denna morgon med hjälp av Louise och en fjäder. Därefter tog vi oss upp från den ”väldigt sköna” sängen och begav oss in i kyrksalen för morgonbön. Just denna dag höll fadder Johan i den och vi fick spendera hela 10min med Gud. Efter morgonbönen kom den efterlängtade frukosten vi länge väntat på och vi började tagga igång för en härlig dag. Tyvärr efter 25 minuters härlig frukost fick vi beskedet att vi skulle ha lektion si sådär en halvtimme senare, ”partypooper”! Då var det bara att bege sig till lektion klockan 10. Dagens lektion hölls av Carl och var faktiskt en av de mest intressanta lektionerna hittills och den handlade om ondska, ”mohaha”. Efter hela 2 och en halv timme av lektioner va det äntligen lunch och ALLA var taggade på mat! Fläskfilé med potatis, mm. Men såklart kommer ”partypooper number 2”. Dagens tema var ”rik och fattig” och eftersom båda vi två har sån extrem otur blev vi rika, skoja, vi blev fattiga, yaaay! Måltiden bestod av ris, ris, ris och lite grumligt vatten. För vår del spenderades måltiden på golvet, till skillnad från de rika som fick sin fläskfilé, potatis och cider serverad. Sååå fuskigt! Efter mycket klagande och lite inverkan bestämde sig några stycken att bege sig till McDonalds på fritiden. Andra valde att bada eller bara hänga på gården. När vi kommit hem badade de flesta, men bara ett snabbt dopp, för klockan 15 var det fika. Dagens fika hade tack och lov inget med temat ”rik och fattig” att göra och alla fick njuta av härliga donuts under en stekande sol. 15.45 började eftermiddagsaktiviteten som just den dagen var rep inför besöksdagen. Båda två befann oss i kyrksalen där vi sjöng och spelade. Andra konfirmander befann sig i sina olika temagrupper. Eftersom besöksdagen skulle hållas dagen efter bestämde ledarna att vi skulle hoppa över smågrupperna som vanligtvis hålls klockan 17. Istället repade vi den extra halvtimmen och gick sedan och åt smarrig broccolipaj. Efter middagen hade vi vår efterlängtade schh-time! Yay! Dagens schh-time blev dock lite ändrad på grund av kvällsaktiviteten som killarna skulle hålla i, nämligen ”mordet i åsljunga”. Alla tjejer skulle försöka lista ut vem som mördat kära Linda som tragiskt gått bort natten före… RIP! Efter att Asta-britt blivit gripen och aktiviteten var över gick alla konfirmander in och njöt av god kvällsfika. Många var trötta efter en lååång dag och runt 22 hade vi and*j*akt, den hölls denna kväll utomhus i partytältet och vi fick njuta av en härlig stund tillsammans. Sen var det dags för konfirmanderna att gå och lägga sig och få en efterlängtad sömn i ”väldigt sköna” sängar. Alla konfirmanderna somnade med ett leende på läpparna och längtade till nästa dag!

Disa och Mollie